Autobedrijf Peter Janssen

Nieuws

november 2018


GROTE VERSCHILLEN IN ‘KM PER KWH’, KONA KOMT HET VERST OVERZICHT: VERBRUIK EN ACTIERADIUS ELEKTRISCHE AUTO’S10-11-2018

Het Britse ‘What Car?’ heeft  een hele reeks elektrische auto’s onderworpen aan een nauwkeurige verbruikstest. Het resultaat is een overzicht waarop niet alleen de actieradius van de geteste auto’s prijkt, maar ook hun stroomverbruik.

Dat is interessant, want dat stroomverbruik is nu nog een beetje een ondergeschoven kindje in de wereld van de elektrische auto’s. Daar gaat alles tenslotte om actieradius, terwijl ook de accucapaciteit die nodig is voor die reikwijdte een interessant gegeven is.

‘What Car?’  zette alle EV’s waar het in z’n thuisland Groot-Britannië de hand op kon leggen op een rij en concludeerde dat de Hyundai Kona Electric 64 kWh van de geteste auto’s het verst kwam op een lading. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de P100D-versie van de Tesla Model S ontbreekt, de Britten namen alleen de 75D mee in hun test. Evengoed een knappe prestatie van de Hyundai, die ook in z’n 64 kWh-vorm aanzienlijk voordeliger is dan een Model S.

Bovendien blijkt de Hyundai ondanks z’n SUV-koets een zuinig type, dat omgerekend 5,8 kilometer ver komt per kWh.  Alleen de Ioniq Electric uit de eigen stal komt met 6,3 kilometer nog verder op deze hoeveelheid stroom. Daardoor komt die auto met een kleiner accupakket net zo ver als de e-Golf, die meer stroom kan verstouwen. De Nissan Leaf springt nog onzuiniger met z’n stroom om in de Britse test en dankt z’n actieradius dan ook vooral aan de omvang van het accupakket. De grote, snelle en relatief oude Tesla is het minst zuinig.

Hyundai is het betrouwbaarste automerk, aldus J.D. Power07-11-2018

Onlangs zijn de resultaten van de Britse betrouwbaarheidsstudie van J.D. Power gepresenteerd. Hieruit blijkt dat de massamerken het hoogst scoren, met Hyundai op nummer één!

Ieder jaar publiceert J.D. Power pechstatistieken. Voor het vierde jaar op rij heeft het gerenommeerde onderzoeksbureau onderzoek gedaan in het Verenigd Koninkrijk, onder 13.536 eigenaren van auto’s die tussen februari 2015 en februari 2017 voor het eerst op naam zijn gezet. Alle problemen in het tweede en derde jaar dat zij in de auto reden, werden genoteerd. Van de merken waarover de minste problemen werden gerapporteerd zijn de eerste twaalf massamerken. Hyundai staat daarbij bovenaan, met 78 PP100 – 78 gemelde problemen per 100 auto’s. Daarna volgen Suzuki (87 PP100) en Kia (94 PP100). Het eerste premiummerk staat pas op plek 13.

Per segment

J.D. Power maakte ook een lijst van de betrouwbaarheid per segment. In de categorie stadsauto’s komt de Hyundai i10 hier als winnaar uit de bus, in de categorie compacte auto’s krijgt de Hyundai i20 een mooie tweede plek. Bij de compacte middenklassers is de Hyundai i30 de op twee na betrouwbaarste keuze, en bij de middelgrote SUV’s komt de Tucson op de tweede plek.

Amerikaanse onderzoeksresultaten

Vorige maand werden de resultaten van het Amerikaanse kwaliteitsonderzoek van J.D. Power gepresenteerd. Ook daar werd Hyundai positief beoordeeld: Hyundai eindigde uiteindelijk als derde en volgde concerngenoot Kia op. De eerste plek ging naar Genesis, het luxemerk van Hyundai. In datzelfde onderzoek werd de Hyundai Tucson tot betrouwbaarste compacte SUV verkozen, en eindigde Santa Fe als tweede in de categorie midsize SUV’s.

oktober 2018


HYUNDAI SNELLE BESLISSERS BONUS!31-10-2018

Een nieuwe auto kopen waarin je zo kunt wegrijden? Dat kan! Hyundai heeft diverse modellen op voorraad die direct leverbaar zijn. En die zijn bovendien extra voordelig.

Deze maand profiteer je van de Snelle Beslissers Bonus. Hiermee profiteer je van korting tot wel € 2.500. En met de 50/50 deal is het nu nog aantrekkelijker om voor een nieuwe Hyundai te kiezen. Je betaalt 50% van de aankoopwaarde nu (hiervoor kun je ook de inruilwaarde van je huidige auto gebruiken) en de andere helft betaal je verspreid over 36 maanden, tegen slechts 1,99% rente. Vraag nu een offerte aan en ontdek hoe voordelig je wegrijdt in een nieuwe Hyundai. Wees er snel bij, want op=op!

PRIMEUR: de allereerste waterstofauto met 5 sterren Euro NCAP!31-10-2018

De Hyundai NEXO behoort tot de allerveiligste auto’s ter wereld. Dat wisten wij natuurlijk al, maar het is ook nog eens uitvoerig getest en onderzocht door Euro NCAP. Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut beloonde onze waterstofauto na intensieve botsproeven met de maximale score van 5 sterren. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.

Euro NCAP beoordeelt alle auto’s die nieuw op de markt komen op hun veiligheid bij botsingen. De mate van veiligheid wordt uitgedrukt in sterren. Hoe meer sterren een auto ontvangt, hoe veiliger hij is. Een score van 5 sterren betekent dat een auto zeer veilig is, zowel voor de verschillende inzittenden – volwassenen, kinderen – als voor voetgangers.

Maximumscore in alle categorieën

De Hyundai NEXO behaalde de maximumscore in alle vier categorieën:

 1. Bescherming van volwassen inzittenden
 2. Bescherming van kinderen in de auto
 3. Voetgangersbescherming
 4. Safety Assist

De Europese veiligheidsorganisatie beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent. Benieuwd naar de volledige uitslag? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

SmartSense rijassistentiesystemen

De Hyundai NEXO is uitgerust met een indrukwekkend aantal rijhulpsystemen, gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense. Het gaat om geavanceerde actieve veiligheidstechnologieën die dienen ter bescherming van zowel de inzittenden van de auto als voetgangers in de directe omgeving. Een aantal voorbeelden:

 • Lane Following Assist (LFA)
  Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/uur, zowel op de snelweg als in de stad.
 • Blind-Spot View Monitor (BVM)
  Toont de bestuurder met behulp van camera’s aan de auto de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als naar rechts.
 • Lane Keeping Assist (LKA)
  Waarschuwt de bestuurder voor onveilige stuurmanoeuvres bij snelheden boven de 60 km/uur en corrigeert indien nodig met een stuuringreep.
 • Driver Attention Warning (DAW)
  Waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont om zo een potentieel ongeluk te voorkomen.
 • Blind-spot Collision Warning (BCW)
  Waarschuwt de bestuurder met een optisch signaal als een medeweggebruiker zich in de dode hoek bevindt.

Oersterke waterstoftanks

De waterstoftanks in de Hyundai NEXO zijn oersterk en bestand tegen de allerzwaarste crashes. Intensieve onderzoeken en tests tonen aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. En zelfs als er om wat voor reden dan ook waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen.